Povesti la gura sobei – Prima intalnire Scris la data: April 11, 2012

0

PRIMUL PAS       Aflasem de un minunat loc, situat pe varful unui deal din Runcu, despre pozitia sa, calitatile sale energetice, in urma cu 2 ani de la prietenul meu Ion Olaru. In acesti 2 ani am facut multe plimbari impreuna prin Bucovina si Maramures, contempland natura si descoperind oameni si meleagri uitate de timp. Mi-au ramas in memorie Pietrile Doamnei, ansamblul 12 apostoli si Mosul din Calimani. Am vizitat si platoul Bucegilor, Piatra Craiului, Apusenii, Piatra Mare si o parte din Fagaras. Am vazut multe locuri frumoase.
Astazi coboram tot impreuna din Bucegi. Mergand de la Sinaia la Bucuresti intamplarea face sa o luam prin Fieni si Targoviste. Verme frumoasa de primavera, soare, devreme fiind am cedat staruintelor prietenului meu si de la Fieni am facut un ocol prin Runcu sa vedem acel “loc de basm”.
Prin curtea unei fabrici de industrializarea laptelui am inceput  ascensiunea dealului. Am urcat incontinuu prin fanete si paduri ca dupa o ora sa ajungem pe o imensa pajiste cu zapada pana la genunchi. Frumustea locului, perspectiva ce se deschide de aici, faptul ca puteam sta in tricou si inota in  zapada mare, linistea care ne inconjurase, mi-au taiat rasuflarea facandu-ma sa-mi cert prietenul ca nu a putut sa ma convinga sa ajungem pana acum aici.

-“Aici voi ramane!”, am hotarat eu.

- Multumesc tie Doamne ca mi-ai aratat aceasta minune!

-Chiar daca, pare imposibil, chiar daca sunt necesare resurse importante, chiar de-ar fi sa ma lupt cu cei din familie, locul acesta este ceva special, pe care nu l-am gasit altundeva in acesata tara, pe care am batut-o cu piciorul in lung si-n lat!

Leave a Comment