0

      Vasile Rudan, cunoscut cercetator in domeniul extrasenzorial, cu calitati parapsihologice extraordinare, ce a patimit mult pentru ca nu a putut face compromisuri, a ajuns la Giurcu cu mult timp inaintea mea si a ramas placut surprins de calitatile locului. A revenit cu aparatele si instrumentele cele mai performante pentru a se convinge de ce simtise mentalul sau. A rezultat un studi de o pagina din care citam:

“Calitatea aerului in zona Giurcu, raportata la natura si vegetatia solului, la sursele de apa adiacente si conditiile meteorologice anuale, se remarca printr-un grad benefic de ionizare, depasind 10 000 de aeroioni negativi/cmc. Factorii de mediu exterior (gradul de ionizare negativa si temperatura medie a aerului, temperatura medie a solului, luminozitatea diurna si nivelul presiunii atmosferice) ar putea recomanda zona Giurcu pentru amenajarea unei statiuni de tratament, indeosebi pentru tratarea hipertensiunii arteriale, a unor afectiuni ale cailor respiratorii si reactivarea sistemului nervos central. Factorii de mediu exterior din zona Giurcu pot favoriza mentinerea ritmurilor circadiene umane in parametrii optimi, ceea ce recomanda zona si pentru amenajarea unei baze sportive pentru antrenament si pentru refacerea fizica si psihica.”

“Masuratorile arata in aer o concentratii de bioxid de sulf cuprinse intre 0.067 si 0.205 mg/mc, fata de 0.750 mg/mc admis  si  concentratii  de  bioxid  de  azot cuprinse intre 0.054 si 0.124 mg/mc, fata de 0.300 mg/mc admis prin STAS 12547/87. Masuratorile au fost efectuate in zile si la ore diferite. “

     Studiu efectuat de Societatea Terra- Scientific Investigations in august 2000

Leave a Comment